reîncarcă-te cu distracţie ! | …………………………. aici găseşti de toate, mai puţin ce ai nevoie


Gazduire la Interserver.net

Următorul cutremur din România

Revin pe aceasta tema, pentru ca, se pare ca, acest subiect ne framanta tot mai des, avand in vedere ce se mai intampla prin lume. Intr-un post mai vechi domnul Marmureanu ne anunta cu siguranta ca vom avea parte de un seism mai puternic decat cel din „77 si ca, cu cat sunt mai multe seisme minore, precum cel recent de anul trecut, in urma caruia s-a adus in discutie subiectul din titlu, cu atat puterea sa va fi mai scazuta. Cu alte cuvinte, sa ne rugam sa fie mai multe de cele mici, sa avem „damage” mai mic 🙂

Totusi ce s-ar întâmpla cu România în cazul unui cutremur similar cu cel din Chile? Aceasta este întrebarea la care specialiştii romani în seismologie au încercat să răspundă.

„Ştim că Vrancea este o zonă activă, la fel ca şi zona Chile. Nu putem face predicţii. Noi facem analize, prognoze care au rolul de a atrage atenţia că seismul mare poate să vină”, a declarat profesorul Mircea Radulian.

„În Vrancea există două segmente active. Ele se comportă independent. Noi am observat că există o alternanţă. Că mai întâi se produc cutremure în segmetul inferior, apoi în cel superior.(…) Avem elemente care ne fac să credem că un cutremur se va produce la adâncime mai mare. Cutremurele mai adânci sunt mult mai periculoase pentru Moldova”, a adăugat specialistul.

Potrivit lui Mircea Radulian, românii trebuie să fie avertizaţi că, în viitorul apropiat, va avea loc un cutremur mai mare decât cel din 1977.Iminenţa unui cutremur de mare intensitate în Bucureşti este susţinută şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta a declarat că un expert român din SUA a confirmat faptul că, în cazul unui cutremur major în România, numărul victimelor ar ajunge la 500.000 numai în Capitală.

„După toate analizeze făcute am ajuns la concluzia ca în Bucureşti nu suntem în stare să consolidăm mai mult de zece
clădiri pe an” , a mai precizat primarul.


Surse : antena3.ro

· · · ·

No comments yet.

Leave a Reply<<

>>