reîncarcă-te cu distracţie ! | …………………………. aici găseşti de toate, mai puţin ce ai nevoie


Gazduire la Interserver.net

Următorul cutremur din România, mai puternic decât cel din ’77

Următorul cutremur mare care se va produce în România va fi mai puternic decât cel din 1977, a anuţat Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului. Seismul va avea 7,5 magnitudine, iar urmările vor fi mult mai grave decat cele din ’77. Mărmureanu susţine, însă, că Bucuresti nu va fi afectat, dar seismul se va resimţi mai puternic în Iaşi, Bacău şi în Chisinău.

„Va fi ca cel din 1802”, spune Mărmureanu despre cutremurul devastator care se va abate asupra ţării noastre. „Cu cât va fi mai târziu, cu atât va fi mai mare[..]. Cutremurul care va veni va avea extindere puternică şi va ajunge până la Odessa, iar intensitatea va fi în jur de 8”, a declarat directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Gheorghe Mărmureanu susţine şi că sunt puţine şanse să mai existe un cutremur mai mic între timp.

În 1802, pe 26 octombrie, s-a produs un seism cu magnitudinea de 7,9 grade. În cronicile şi însemnările Bisericii Ortodoxe se arată că atunci „au căzut turnuri de la sfintele biserici, iar alte biserici au căzut de tot” şi că, tot atunci, „s-a rupt turnul cel înalt, Colţea”, care era podoaba oraşului, „iar din casele boiereşti şi din cele de obşte puţine au scăpat zdravene”.

Sursa : Antena3.ro

No tags

2 comments

  • Lucian Vâlsan · 23 iunie 2009 la 4:17

    Ei pe dracu’.
    Hai ne mutăm în Bucureşti :))

  • Următorul cutremur din România » reîncarcă-te cu distracţie ! · 1 martie 2010 la 10:02

    […] ca, acest subiect ne framanta tot mai des, avand in vedere ce se mai intampla prin lume. Intr-un post mai vechi domnul Marmureanu ne anunta cu siguranta ca vom avea parte de un seism mai puternic decat cel din […]

Leave a Reply<<

>>