reîncarcă-te cu distracţie ! | …………………………. aici găseşti de toate, mai puţin ce ai nevoie


Gazduire la Interserver.net

Urban Rabbits la Iaşi

Show-ul numit Urban Rabbits este o îmbinare modernă între teatru şi circ şi este coordonat de către cunoscutul regizor de origine ungară Árpád Schilling.

Spectacolul pus in scenă în exclusivitate în Iaşi, pentru vizitatorii ERA Shopping Park face parte din turneul internaţional organizat de CNAC pentru a marca trecerea în rândul profesioniştilor a celor 16 artişti din promotia 2010. Árpád Schillng a decis să pună în scenă un portret mozaic al societăţii contemporane şi să chestioneze modul de convieţuire actual, folosindu-se de personalităţile şi experienţelor tinerilor cu care a lucrat. Spectacolul, prezentat pentru prima dată la începutul acestui an în Paris, a fost definitivat după 3 luni de repetiţii intense şi cuprinde o serie de momente coregrafice şi acrobaţii nemaîntâlnite şi foarte dificile.
Arpad Schilling este un regizor recunoscut şi premiat la nivel internaţional. În 1995 el a înfiinţat la Budapesta compania de teatru Krétakör (teatrul de cretă), cu care a pus în scenă spectacole de Buchner, Tchekhov sau Shakespeare. Spectacolul Urban Rabbits reprezintă prima legătură profesională cu circul a lui Schilling, care a decis să accepte provocarea şi să-şi pună la încercare talentul regizoral, printr-o nouă abordare a relaţiei dintre timp şi spaţiu.

Centrul Naţional de Arte ale Circului reuneşte tineri talenţi din toate colţurile lumii, care timp de 3 ani iau cursuri de cultură generală, dans contemporan, muzică, discipline acrobatice, acrobaţii aeriene, echilibru pe roţi, artă dramatică, dramaturgie şi imagine. Primii doi ani de studiu sunt dedidaţi pregăirii generale şi de specialitate artistică, iar cel de-al treilea an este consacrat inserţiei lor profesionale, prin implicarea în organizarea şi realizarea de spectacole. Nu toţi aboslvenţii CNAC se dedică însă circului, o parte dintre ei alegând să performeze în discipline îndrudite: dans contemporan, arte plastice sau spectacole de cabaret.

·

No comments yet.

Leave a Reply<<

>>