Noul model de carte de identitate din 2012


Am gasit de curand o serie de modele de design al cartii de identitate pe internet. Modelele apartin Brandient, o firma de branding cunoscuta din Romania si sunt destul de inspirate si chiar arata bine si sunt usor de utilizat avand forma mult mai mica, de marimea unui card bancar sau a unui permis de conducere.

Din punctul de vedere personal, consider ca, desi aceste modele sunt pur virtuale, nu au fost propuse autoritatilor, as fi foarte incantat de formele prezentate, acestea urmand a avea un cip de identificare pe care se vor stoca datele personale pentru o verificare mult mai usoara cu ajutorul unor aparate electronice specifice.

Exista multi sunt sceptici si ingroziti de ideea cip-ului si de cea a stocarii datelor biometrice, desi habar nu au ce sunt acelea. Cei care pun cel mai mare accent pe gravitatea utilizarii datelor biometrice sunt Biserica si credinciosii care interpreteaza gresit unele pasaje biblice. Datele biometrice sunt caracteristici de natura fizica ale individului precum grupa sanguina, forma fetei, caracteristici ale pielii, semne distincte dupa care individul poate fi identificat pe langa datele cu caracter informativ de exemplu CNP, adresa, nume, prenume etc. si fac mult mai greu de falsificat atat identitatea cat si actul propriu-zis, deci practic leaga mult mai strans individul de actul sau de identitate, lucru necesar in momentul de fata cand au aparut tehnici extrem de complexe de falsificare a actelor in general. De asemenea apare si semnatura pe unul din model, vital in cazul verificarii semnaturii pe acte.
De asemenea un model are chiar si un cod QR, un alt lucru foarte util pentru citirea mult mai rapida a datelor in cazul in care te grabesti la aeroport sau in alte locatii si este suficienta pozarea codului QR. Pe de alta parte un lucru util si destul de probabil este acela ca ele vor putea fi utilizate si ca pasaport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *