reîncarcă-te cu distracţie ! | …………………………. aici găseşti de toate, mai puţin ce ai nevoie


Gazduire la Interserver.net

Iod radioactiv în apa de oaie şi laptele de ploaie

Specialistii romani au prelevat mostre de apa in 27 martie din Brasov si in 27 martie, 29 martie si 2 aprilie din Slanic-Prahova si au facut teste extreme de radioactivitate.  Acestia au ajuns la concluzia ca iodul radioactiv provine din Japonia si contine urme clare ale provenientei sale , aceste potrivindu-se perfect cu tiparul celui din cadrul centralei Japoneze de la Fukushima.

Potrivit specialistilor, iodul radioactiv a fost detectat in apa de oaie si in laptele de ploaie, insa masuratorile nu sunt ingrijoratoare, cantitatea detectata se afla intr-o doza mult prea mica pentru a afecta sanatatea cetatenilor.

Potrivit cercetătorilor români, măsuratorile au relevat o concentraţie de iod radioactiv în laptele de ploaie între 0,15 – 0,75 Bq/dm cub (Becquerel/litru), iar în apa de oaie concentraţia a fost de 5,2 Bq/dm cub.

De asemenea, urme de iod radioactiv s-au mai descoperit si pe muntele Ceahlau din judetul Neamt, intre Babele si Sfinxul, pe varful Moldoveanu – cel de langa varful Omu, intr-un lac de pe langa Caracal, in ciorba de potroace a unei batrane din judetul Giurgiu si in sarea din mancare din penitenciarul Iasi.

· ·

1 comment

  • munteanu alin · 27 aprilie 2011 la 4:53

    apa de oaie şi laptele de ploaie……
    Exista asa ceva? :))))

Leave a Reply<<

>>